Direktlänk till inlägg 8 juni 2014

Godaste broccolisalladen

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58

Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg. 


 

Broccolisallad (4 personer)


1 st  broccolihuvud, ca 250 g

1 dl  svart quinoa

1 st  avokado

1 st  citron(er)

1/2 kruka  persilja

1/2-1 kruka mynta

1 dl  rapsolja, kallpressad

2-3 tsk  dijonsenap

2 tsk  soya

2 msk  pumpafrön, rostade


Gör så här:

1. Skölj och skär halva broccolin i tunna strimlor, ta med stjälken också. Skär den andra broccoli-halvan i större bitar. Koka upp saltat vatten. Lägg i broccoli och koka i 2-3 minuter (strimlorna ska vara helt mjuka, och bitarna lätt mjuka med viss krispighet kvar). Häll av vattnet och skölj broccolin snabbt med kallt vatten.


2. Skölj och koka sedan quinoa i saltat vatten under lock, det tar ca 17 minuter.


3. Skär avokadon i tärningar. Pressa citronen över avokadon. Salta.


4. Mixa persilja, mynta och broccolistrimlorna med oljan (spara de större broccolibitarna). Smaksätt med senap och soja. Blanda med quinoa.


5. Blanda de större broccolibitarna med avokado och quinoaröran. Toppa med frön. Servera ljummen med lax, kyckling eller halloumi. 


 
ANNONS
 
http://customessay-s.com/essay_editing.php

http://customessay-s.com/essay_editing.php

22 juli 2016 10:04

Oh, this recipe is very simple, but tasty! All ingredients are very delicious! Thanks a lot!

http://customessay-s.com/essay_editing.php

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07


Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12


En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Av Anna Nordberg - 1 december 2013 16:50


Igår bjöd maken på middag. Vi hade plockat upp fin entrecôte från Österbygård, men efter fredagens oxfilémiddag ville vi göra något annorlunda.   Maken inspirerades av Jamie Oliver och lagade en riktigt fräsch och god nudelsallad med asiatiskt kr...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se