Direktlänk till inlägg 8 juni 2014
En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex Walnut Blocks (favorit i beställningssortimentet) eller Cloudy Bay.
Vårsallad med kyckling, polkabeta och fikon (4 pers)
500 gram, polkabetor
3-4 st majskycklingbröst, med skinn
olivolja, till stekning
1 msk Crema di balsamico, ekologisk
1 påse rucola, 65 g
1 påse babyspenat
1 pkt haricot verts, 70 g
1 msk olivolja
200 gram chèvre
2 st fikon, färska
2 msk melonkärnor, alt solrosk?rnor (l?tt rostade i panna)
Crema di balsamico, till servering
flingsalt
svartpeppar nymalen
Gör så här
1. Tvätta betorna men skala dem inte. Koka dem mjuka i cirka 40 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Stek under tiden kycklingbrösten i lite olja så de får fin färg. Salta och peppra. Låt dem gå klart i ugnen i cirka 20 minuter, tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i den tjockaste delen.
4. Förväll bönorna hastigt cirka tre minuter i lättsaltat vatten. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
5. Skala och klyfta betorna och fräs dem i lite olja tills de får lite färg. Ringla över balsamicon och skaka pannan. Salta och peppra väl.
6. Stek även bönorna i lite olja i en ren panna. Salta. Blanda rucolan och bönorna i en stor skål med olivoljan samt salt och peppar.
7. Skär kycklingköttet i skivor tvärsöver och toppa med det samt betorna. Smula över osten och garnera med fikon i klyftor samt rostade melonkärnor. Ringla över lite balsamico vid servering.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|