Direktlänk till inlägg 8 juni 2014

Kycklingsallad med polkabeta och fikon, till det en Gewurtzraminer

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex Walnut Blocks (favorit i beställningssortimentet) eller Cloudy Bay. 


   

Vårsallad med kyckling, polkabeta och fikon (4 pers)

500 gram, polkabetor

3-4 st  majskycklingbröst, med skinn

olivolja, till stekning

1 msk  Crema di balsamico, ekologisk

1 påse  rucola, 65 g

1 påse babyspenat

1 pkt haricot verts, 70 g

1 msk  olivolja

200 gram  chèvre

2 st  fikon, färska

2 msk  melonkärnor, alt solrosk?rnor (l?tt rostade i panna)

Crema di balsamico, till servering

flingsalt

svartpeppar nymalen


Gör så här

1. Tvätta betorna men skala dem inte. Koka dem mjuka i cirka 40 minuter.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Stek under tiden kycklingbrösten i lite olja så de får fin färg. Salta och peppra. Låt dem gå klart i ugnen i cirka 20 minuter, tills klar köttsaft sipprar ut när du skär i den tjockaste delen.

4. Förväll bönorna hastigt cirka tre minuter i lättsaltat vatten. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

5. Skala och klyfta betorna och fräs dem i lite olja tills de får lite färg. Ringla över balsamicon och skaka pannan. Salta och peppra väl.

6. Stek även bönorna i lite olja i en ren panna. Salta. Blanda rucolan och bönorna i en stor skål med olivoljan samt salt och peppar.

7. Skär kycklingköttet i skivor tvärsöver och toppa med det samt betorna. Smula över osten och garnera med fikon i klyftor samt rostade melonkärnor. Ringla över lite balsamico vid servering.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07


Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Av Anna Nordberg - 1 december 2013 16:50


Igår bjöd maken på middag. Vi hade plockat upp fin entrecôte från Österbygård, men efter fredagens oxfilémiddag ville vi göra något annorlunda.   Maken inspirerades av Jamie Oliver och lagade en riktigt fräsch och god nudelsallad med asiatiskt kr...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se