Direktlänk till inlägg 8 september 2013
Vardagsrätt nummer tre. Räksallad med ägg och mangodressing. Fräscht var ordet.
Ett glas krispigt och fruktigt Rheingau-Riesling lyxuppgraderar måltiden. T.ex. Georg Breuer Riesling Berg Rottland 2008. Underbart gott. Finfin syra, grapefrukt, persika, lite mineral – bra fyllighet.
Räksallad med ägg och mangodressing (2 pers)
1 salladshuvud (roman eller isbergs)
250 g färska räkor skalade (500-600 g oskalade)
½ st Gurka
½ st Rödlök
2 st Ägg
1 knippe färsk koriander, basilika eller persilja, efter smak
2 dl bulgur, tillagad
Salt, Olivolja, svartpeppar
Sås
1 färsk mango, mjuk
½ lime
½ chili
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Koka 2-3 st ägg i 6- 8 min för mjuk gula.
2. Skala och dela mangon i mindre delar. Mixa mangon med limesaften och chilin i en matberedare eller med en stavmixer. Häll dressingen i en skål, ställ svalt till servering.
3. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär den i sneda bitar på längden.
4. Skala äggen och skär varje ägg i 4 halvor. Skölj och strimla salladshuvudet.
5. Vill du ha kall bulgur så spolar du den i ett durkslag under kallt vatten, annars gott ljummen.
6. Blanda samman alla ingredienser med olivolja och toppa med räkor och örter. Salta och peppra efter smak.
7. Servera salladen med mangosåsen vid sidan om.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|