Direktlänk till inlägg 8 september 2013
Har hunnit med några riktigt bra vardagsrätter sedan verkligheten kom tillbaka efter semestern. Har inte riktigt funnits tid att dela förrän nu. Ni vet hur det kan vara.
Först ut är asiatiska pärlan Lax Teriyaki. Det är nästan förolämpande enkelt. Och förbluffande gott.
Vinsuget kan infinna sig även en vardag. I detta fall en ganska svår match – men en halvtorr Riesling från Mosel klarar sig bra. T.ex Dr L Riesling för blotta 79 kr.
Lax Teriyaki med nudlar (2 personer)
2 Laxfilé (ca 250-300 g)
1 dl Teriyakisås
2 tsk Sesamfrö
3 st Salladslök
1-2 st Morötter
5-7 Champinjoner
1/2 Salladskål
2 tsk Rapsolja
150-200g Äggnudlar
1 tsk Fisksås – Asiatisk
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 C. Lägg laxen i en ugnsform och skeda över hälften av teriyakisåsen. Skölj, skiva eller strimla grönsakerna ganska fint. Koka nudlarna.
2. Ställ laxen i ugnen ca 8 minuter. Under tiden: woka de kokade nudlarna och grönsaker i oljan, stänk över lite fisksås.
3. Tag ut laxen och strö på sesamfrö. Servera med resterande teriyakisås. Njut genast.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|