Direktlänk till inlägg 8 september 2013

Lax Teriyaki och halvtorr Riesling

Av Anna Nordberg - 8 september 2013 21:06

Har hunnit med några riktigt bra vardagsrätter sedan verkligheten kom tillbaka efter semestern.  Har inte riktigt funnits tid att dela förrän nu. Ni vet hur det kan vara.


Först ut är asiatiska pärlan Lax Teriyaki. Det är nästan förolämpande enkelt. Och förbluffande gott.


Vinsuget kan infinna sig även en vardag. I detta fall en ganska svår match – men en halvtorr Riesling från Mosel klarar sig bra. T.ex Dr L Riesling för blotta 79 kr.


 

Lax Teriyaki med nudlar (2 personer)

2 Laxfilé (ca 250-300 g)

1 dl Teriyakisås

2 tsk Sesamfrö

3 st Salladslök

1-2 st Morötter

5-7 Champinjoner

1/2 Salladskål

2 tsk Rapsolja

150-200g Äggnudlar

1 tsk Fisksås – Asiatisk


Gör så här:

1. Värm ugnen till 225 C. Lägg laxen i en ugnsform och skeda över hälften av teriyakisåsen. Skölj, skiva eller strimla grönsakerna ganska fint. Koka nudlarna.

2. Ställ laxen i ugnen ca 8 minuter. Under tiden: woka de kokade nudlarna och grönsaker i oljan, stänk över lite fisksås.

3. Tag ut laxen och strö på sesamfrö. Servera med resterande teriyakisås. Njut genast.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07


Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12


En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se