Direktlänk till inlägg 6 augusti 2013

Fylld kyckling med quinoasallad och rosévin

Av Anna Nordberg - 6 augusti 2013 14:40

För att dämpa slut-på-semester-ångesten som alltid infinner sig, bjöd jag maken på en somrig kycklingmiddag med ett glas rosé igår kväll. Château Bonnet Merlot Cabernet Franc och M de Minuty Rosé är bra alternativ. 


 

Mozzarella- och basilikafylld kyckling med quinoasallad och avokadocrème (4 pers.)

3-4 kycklingfiléer (det brukar räcka alldeles utmärkt med 3 filéer till 4 personer)

En rejäl näve basilika

2 pkt mozzarella

Salt och peppar

Olivolja

Matlagningssnöre

Quinoasallad:

1,5 dl quinoa

3 dl vatten + 1 tsk grönsaksfond

1 dl riven parmesan

1 pkt blandad sallad, färdigsköljd

2 tomater

2 salladslökar

1 msk olivolja

1 tsk rödvinsvinäger

½ vitlöksklyfta, pressad

1 krm cayennepeppar

Flingsalt

Svartpeppar

Avokadocrème:

1 avokado

1 msk olivolja

½ vitlöksklyfta, pressad

½ liten röd chili, finhackad

1 msk saft från citron

1 dl crème fraiche

Salt och peppar


Gör så här:

1. Avokadocrème: Skala och kärna ur avokado, dela grovt och lägg ner i skål. Häll över citronsaft och olivolja, tillsätt chili och vitlök. Mixa ihop till en slät crème. Tillsätt créme fraiche och blanda ihop till en ljusgrön crème, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering, ta ut ca 10 minuter innan servering.  

2. Kycklingen: Sätt ugnen på 175 grader. Skär en rejäl ficka i varje kycklingfilé. Salta och peppra ordentligt. Skär mozzarella i mindre kuber och grovhacka basilikan, blanda med lite olivolja och salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella och basilika (snåla inte!), knyt ihop ordentligt med snöre så att fyllningen hålls på plats. Bryn på hög värme i lite olivolja så att filéerna får fin färg, lägg i ugnsfast form och grilla klart i ugnen i 15 min. Låt vila ca 5 minuter.

3. Quinoasallad: Koka upp vatten med grönsaksfond, häll i quinoa och låt koka ca 15 minuter (eller så länge det står på paketet) - kör igång ungefär samtidigt som du sätter in kycklingen. Skär tomaterna, grovriv salladen, skiva löken. Blanda dressingen till salladen (olja, cayenne, vinäger, vitlök, peppar). När quionan är klar, låt svalna något och blanda sedan med sallad, tomat och lök. Häll på dressingen och vänd om. Vänd sist ner parmesanosten i den varma/ljumma salladen (den ska smälta något) – smaka av med flingsalt och peppar.

4. Vid servering: Skär kycklingen i 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg upp quionasallad på 4 tallrikar, toppa med kyckling. Servera avokadokrämen i en skål vid sidan om.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se