Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

Fyllda biffrullader med skysås och vin från Duoro

Av Anna Nordberg - 31 juli 2013 16:32

Bror och Karin på besök igår kväll, för diskussion kring det nyligen inköpta sommartorpet. Bjöd på en något upphottad men hyfsat enkel variant på kött och potatis, och ett vin till minne av sommarens Portugalresa: Pintas Character 2007, från Duoro.  Rätten behöver ett rejält vin och Pintas Character är just det - stram, fruktig smak med fattoner och en viss pepprighet, med inslag av trä, plommon och lite lakrits. Årgång 2010 kan beställas på Systembolaget.


  

Fyllda, brässerade biffrullader med skysås (4 pers)

8-10 lövbiffar

3 schalottenlökar

1,5 dl riven pepparrot

1 pkt bacon

2 msk dijonsenap

Olja och smör till stekning

Vatten till brässering

800g färskpotatisar

Skysås:

Sky från brässeringen

2 msk koncentrerad köttfond (blanda gärna kalv och oxe)

1 msk dijonsenap

1-1,5 dl grädde

1 krm cayennepeppar

½-1 tsk kinesisk soja (för sälta och färg)

Peppar från kvarn

Maizenaredning

Servering:

Potatisgratäng eller ugnsrostad potatis

Sallad


Gör så här:

1. Fyllning: finhacka löken, skär baconet i mindre bitar. Blanda ihop med riven pepparrot och dijonsenap.

2. Rullader: Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop, förslut med en tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör och lite olja, stek rulladerna så att de får fin färg. Slå på vatten så att det precis täcker rulladerna, låt brässera ca 1 timme på medelvärme utan lock (fyll ev. på med lite ytterligare vatten efter 30 min). Ta upp rulladerna och lägg på ett fat, ta bort tandpetarna. Sila skyn från brässeringen i en kastrull för skysåsen.

3. Skysåsen: Tillsätt koncentrerad fond i kastrullen med den silade skyn från brässeringen. Tillsätt även grädde och senap och låt koka upp. Smaka av med cayennepeppar, peppar och soja. Red såsen med maizenaredning till bra konsistens.

4. Servering: Häll skysåsen över rulladerna i ett snyggt serveringsfat eller pannan och servera direkt på bordet tillsammans med potatisgratäng eller rostad potatis och en sallad.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se