Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé med kantarellinguini och amerikansk Chardonnay

Av Anna Nordberg - 2 september 2012 18:16


Mysig hemmakväll med maken igår kväll, med regnet smattrandes mot rutan. Lagade kontinentalt sent till en värmande god middag på kycklingfilé och kantareller från mina föräldrar, och plockade till det ner en flaska Concannon Chardonnay från vinhyllan (89 kr). Fruktig och smörig men med bra syra funkar den fint till kombinationen krämig pasta, svamp och kyckling. Tre goda ting som blir ännu godare ihop, en ekvation jag kan stå för. Använd samma vin i såsen som i glaset. 


Glömde tyvärr i allt mysande att ta bilder, men receptet kommer här. 

 

Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé med kantarellinguini (2 pers)

2 st kycklingfiléer

1/2 kruka salvia, hackade blad

1 st vitlöksklyftor, finhackad

3 dl riven parmesanost (och lite hyvlad till servering)

3 dl kantareller, färska (eller 2 dl frysta)

1 st schalottenlök, finhackad

1,5 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)

1 dl vitt torrt vin

1 tsk soja, kinesisk

1 msk kantarellfond

Salt, nymald svartpeppar

2 msk olja + 3 msk smör tillstekning

300 g linguine 

Bacon



1. Sätt ugnen på 150 grader. Knaperstek baconet och lägg åt sidan. 

2. Blanda hackad salvia, finhackad vitlök och parmesan. Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med blandningen - det ska vara rejält med fyllning! Knyt ihop kycklingen med snöre, salta och peppra.

3. Stek kycklingfiléerna i stekpanna på hög värme i matolja tills de får färg.

4. Lägg upp i en ugnssäker form och baka av med termometer tills de har en innertemperatur på 68 grader (70 grader om du är extremt känslig för tillstymelse till rosa). 

5. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

6. Smörstek kantarellerna tills de är gyllene och tillsätt lök, som får svettas med en kort stund.

7. Häll i vitt vin, låt koka ihop någon minut. Tillsätt grädde, soja och kantarellfond, låt puttra i ca 5 minuter tills såsen är krämig, smaka av med peppar och salt. 

8. Rör i pastan i kantarellsåsen och lägg upp på tallrikar.

9. Dela kycklingfiléerna snett på längden och lägg ovanpå.

10. Garnera med salviablad, knaperstekta baconbitar (valfritt) och hyvlad parmesanost.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards