Direktlänk till inlägg 18 januari 2012

Kyckling i röd curry med nudlar och Riesling Spätlese

Av Anna Nordberg - 18 januari 2012 21:26

Vardagsmatsfantasin tryter ibland. Det är sent, det ska gå snabbt, och helst bli gott. Ikväll gick det utmärkt, och sköljdes ner med ett glas lyxig Riesling.


En enkel kycklingcurry med  krispiga bönor, champinjoner och äggnudlar. Till den lilla hettan i maten passar en Riesling med lite sötma bra, ikväll blev det Dr Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2008. Jag föll för det vinet redan under en vinresa i Moseldalen 2009, men tyvärr finns den inte kvar i beställningssortimentet på Systembolaget. Några systembolag har dock kvar flaskor av Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese (nr 7203). En enklare variant finns i ordinarie sortiment: Dr L Riesling (nr 7218) för 79 kr.



 

Kyckling med röd curry och nudlar (4 pers)

2 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk

6-8 champinjoner

1-2 vitlöksklyftor (smaksak)

200 g haricot verts

2-3 msk röd curry

1/2 liten röd chili (medelstark)

 msk solrosolja

Saften från 1/2 lime

1 tsk vitvinsvinäger

Maizenaredning

3/4 pkt äggnudlar


Gör så här:

1. Blanchera haricot verts ca 1,5 min i saltat, kokande vatten (ska vara rejält krispiga). Skölj i kallt vatten och lägg åt sidan.

2. Koka äggnudlarna i max 4 minuter i saltat vatten. Lägg åt sidan med lite olja så att de inte klibbar ihop.

3. Dela kycklingen i mindre delar. Finhacka chilin. Fräs chili och kyckling i 1 msk solrosolja, salta och peppra. Stek nästan färdiga, lägg åt sidan.

4. Dela champinjonerna i bitar. Häll i resten av solrosoljan i stekpannan (behöver inte diskas efter kycklingen), fräs 2 msk röd curry i några minuter. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs ytterligare någon minut.

5. Tillsätt kokosmjölk till champinjon/curry-fräset. Låt puttra någon minut. Tillsätt soja, vitvinsvinäger och limesaft. Smaka av med salt och ev ytterligare lite röd curry. Tillsätt lite maizenaredning för en bra konsistens.

6. Precis innan servering, vänd ner bönor och nudlar i curryn och låt allt bli varmt.

7. Servera genast

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards