Direktlänk till inlägg 13 november 2011
Vi välkomnade helgens middagsgäster med en fördrink och makens hemmafixade cashewnötter. Mycket gott.
Sötsalta heta nötter:
5 dl naturella cashewnötter
1/2 dl strösocker
1 ½ tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1 msk vatten
1 msk honung
1 tsk rapsolja
Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna ca 10 min, rör om då och då. Blanda socker, salt och cayenne i bunke.
Blanda vatten, honung och rapsolja i en kastrull – koka upp. Rör ner nötterna i honungslagen. Blanda ned nötter/honungslag i kryddblandningen, rör om. Lätt ut på plåt täckt med bakplåtspapper, låt svalna.
Clementin- och ingefärsdrink:
Vodka (4 cl)
Färskpressad clementinsaft (2-3 msk)
2 tsk ingefärslag
Is
Ingefärslag (1 dl):
1 dl socker
1 dl vatten
8 skivor ingefära, 45 g
Koka ihop ca 5-8 minuter, låt kallna.
Ställ cocktailglas i frysen. Häll is i shaker och tillsätt vodka, clementinsaft och sockerlag. Skaka kraftigt och sila över i cocktailglas.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|