Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

Snabb ungskyckling med röd curry, samt vita vintips

Av Anna Nordberg - 23 oktober 2011 17:18

Jag trodde att köket skulle vara färdigt vid det här laget. Det var nästan färdigt för tre veckor sedan och det är nästan färdigt fortfarande. Den rackarns glasskivan återstår och är underförstått försenad.


Jag längtar efter att fräsa på gyllengula kantareller eller knapersteka saltigt bacon. Men jag får ge mig till tåls med ugnen så länge. Och det finns ju en hel del grejer man kan göra i ugnen. Här kommer recept till en snabb kycklingrätt med kokosmjölk och röd curry. Jag föredrar vanligt basmatiris till, och lite japansk soja. Men det går utmärkt med det som finns hemma, t ex tagliatelle eller couscous.


Om du vill ha ett vin till så föreslår jag en Kloster Eberbach Riesling Spätlese eller möjligtvis en något friskare Georg Breuer Riesling Sauvage - beroende på smak. Riesling funkar fint till asiatiskt tycker jag.


Så gör också Sauvignon Blanc, och om du skulle få tag på en Walnut Blocks Collectables Sauvignon Blanc så får du en fest även av denna enkla måltid. Min favorit bland vita viner just nu! Tyvärr finns den inte på systemet men den går att köpa via t ex winefinder.dk.


Snabb ungskyckling med röd curry (4 pers)

4 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk

2-3 msk röd curry

1 klyfta vitlök

4 stora champinjoner

1/2 bukett broccoli

1 dl cashewnötter, lätt hackade

1/2 buljongtärning (hönsbuljong)

1 tsk maizenaredning

Salt/peppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader. Hacka vitlök. Dela broccoli i små buketter. Dela champinjonerna i ganska stora bitar.

2. Blanda kokosmjölk, röd curry, buljongtärning och maizenaredning i en skål.

3. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg i ugnsäker form, strö över vitlöken, champinjonerna och broccolin.

4. Häll över kokosmjölksblandningen.

5. Tillaga i ugnen ca 20-25 minuter (beroende på kycklingfiléernas storlek). Strö över cashewnötter precis innan servering.

6. Avnjut med basmatiris och kanske lite japansk soja. Enklare än så blir det inte.

 
 
vinsnobben

vinsnobben

11 mars 2012 10:57

Tack för bra vintips!

http://vinsnobben.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards