Direktlänk till inlägg 3 april 2011

Indieninspirerade drumsticks med råstekt potatis och tomatsalsa

Av Anna Nordberg - 3 april 2011 21:20

Delar med mig av ett gott recept ur Linas matkasse. Jag trodde inte att det skulle bli så bra som det blev, därav inget foto tyvärr.


Det här är en tämligen kryddstark rätt, så dryckesföljeslagare är med fördel en indisk öl alternativt en fruktig Riesling eller Sauvignon Blanc. Och här kommer receptet.


Indieninspirerade drumsticks med råstek potatis och tomatsalsa (2 pers)

400-500g potatis (2-3 potatisar per person)

600g kycklingben/drumsticks (3-4 per person)

Olja och salt


Kryddblandning:

2 tsk salt

2 msk socker

2 msk paprikapulver

1 msk chilipulver

1 tsk cayennepulver

1 msk spiskummin

2 tsk svartpeppar


Salsa:

1 msk tomatpuré

1,5 msk olja

½ msk balsamvinäger

½ msk honung

½  krm salt

½ krm svartpeppar

1 vitlöksklyfta, pressad

½ rödlök, finhackad

1-2 tomater, hackade


Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och tärna i ca 1x1 cm stora bitar, lägg åt sidan

2. Blanda alla ingredienser i kryddblandningen

3. Blanda alla ingredienser till salsan i en skål, låt stå och dra.

4. Häll 2-3 msk olja i en långpanna och lägg ner drumsticksen. Fördela kryddblandningen över kycklingen och massera in ordentligt. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Vänd på kycklingen när det är ca 10 min kvar.

5. Stek potatistärningarna gyllengula i 2 msk olja i rymlig stekpanna, på medelvärme. Vänd då och då och krydda med lite salt.

6. Servera drumsticksen med råstekt potatis och tomatsalsa (och gärna en grönsallad om det lockar)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se