Direktlänk till inlägg 8 januari 2011
Efter nyårsmenyn in gourmetstil (se tidigare inlägg) kan det vara skönt att slänga ihop något enkelt. Och samtidigt passa på att rensa frysen från lite kycklingfilé.
Till kycklingen serverade jag basmatiris och ett gott australiensiskt vin på sauvignon blanc och semillon. Samma vin använde jag i maträtten.
Kycklingfilé med vitlök och parmesan (2 pers)
2 kycklingfilé, helst majskyckling
salt och svartpeppar
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl parmesanost, riven (ca)
1 st hönsbuljongtärning eller 1,5 msk fond
2 msk hackad persilja
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen, lägg i en ugnsfast form.
2. Blanda grädde, vin, presad vitlök och buljong och häll runt kycklingen.
3. Blanda parmesan och persilja och strö rikligt över kycklingfiléerna.
3. Stek kycklingen i ugnen tills den är klar - cirka 20 minuter (lite längre med majskyckling, 70 grader med termometer). Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.
Servera med ris och krispiga gröna bönor (haricot vert).
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|