Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

Enkel kyckling med vitlök och parmesan

Av Anna Nordberg - 8 januari 2011 18:17

Efter nyårsmenyn in gourmetstil (se tidigare inlägg) kan det vara skönt att slänga ihop något enkelt. Och samtidigt passa på att rensa frysen från lite kycklingfilé.


Till kycklingen serverade jag basmatiris och ett gott australiensiskt vin på sauvignon blanc och semillon. Samma vin använde jag i maträtten.


Kycklingfilé med vitlök och parmesan (2 pers)

2 kycklingfilé, helst majskyckling

salt och svartpeppar

2 st  vitlöksklyftor, pressade

2 dl  vispgrädde

1 dl vitt vin

1 dl  parmesanost, riven (ca)

1 st  hönsbuljongtärning eller 1,5 msk fond

2 msk hackad persilja


Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen, lägg i en ugnsfast form.

2. Blanda grädde, vin, presad vitlök och buljong och häll runt kycklingen.

3. Blanda parmesan och persilja och strö rikligt över kycklingfiléerna.

3. Stek kycklingen i ugnen tills den är klar - cirka 20 minuter (lite längre med majskyckling, 70 grader med termometer). Ös ett par gånger och späd med lite mer grädde eller vatten om det blir torrt.


Servera med ris och krispiga gröna bönor (haricot vert).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards