Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

Chili-och tomatpasta med räkor & ruccola, till det Sauvignon Blanc

Av Anna Nordberg - 21 augusti 2010 23:33

Mina söta tärnor var över på repetition. Genomgång av detaljschema inför nästa helg - det börjar som man säger närma sig nu. Lite mat måste vi ju bjuda på, och lite vin till det.


Enkel pasta med räkor beslutade jag mig för, fröken Torarp är ingen stor fan av kött precis. Till det senaste flaskan från Australian Wineclub - en Sauvignon Blanc från Marlborough. Karaktäristisk med mycket krusbär. Gott, fruktigt och friskt. Passar fint till pastan som rymmer både lite hetta och syrlighet (från vin och citron).


Chili- och tomatpasta med räkor och ruccola (4 pers)

450 gram spaghetti

1 dl olivolja, extra virgin

2 st vitlöksklyfta(or), finhackade

två nypor röd chilifrukt, torkade och smulade

500 gram stora räkor (med skal)

2 dl vitt vin

2-3 msk  tomatpuré

1/2 citron (skal och saft)

1/2-1 påse rucola, grovt skuren

havssalt

svartpeppar, nymalen


1. Skala räkorna. Koka spaghettin i saltat vatten, nästan klart enligt anvisning på förpackningen (om det är 7 min, koka 6,5).
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili, låt fräsa med utan att ta färg ca 2 min. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.

3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Låt "puttra" 1-2 minuter och rör om så att pastan blandas med såsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda i räkorna och rör om i pastan. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan. Servera genast, gärna med lite färskt bröd. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards