Direktlänk till inlägg 1 augusti 2010
Lite jobbångest smyger sig på. Imorgon är det tillbaka i kostym framför datorn. Inget mer konstant vindrickande och inga mer slöa sovmorgnar.
Måste göra det bästa av sista kvällen. Bjöd sambon på fläskfilé med kantarell- och cognacsås. Mmmm. Valde ett vitt vin till, en amerikansk chardonnay med både syra och ekig smörighet: Turntable 2008.
Fläskfilé med kantarell- och cognacsås
1 fläskfilé, putsad
1 påse tinade kantareller (eller färska såklart, som förvälts och stekts i smör)
1 pkt bacon
1 dl hackad persilja
1/2 msk soja (kinesisk)
1 dl créme fraiche
2-3 dl matlagningsgrädde
1 dl koncentrerad kantarellbuljong (lite vatten med 2 msk buljong)
1 dl cognac
1 msk smör
1 scharlottenlök
salt och peppar
Tagliatelle
1. Knaperstek baconet och lägg åt sidan
2. Salta och peppra fläskfilén. Bryn fläskfilé i smör och låt steka på låg/mellanhög värme i ca 10 min (den ska bara precis vara genomstekt). Lägg åt sidan på tallrik under folie.
3. Koka upp saltat vatten och koka tagliatelle enligt anvisningar
4. Fräs scharlottenlök i smör (kan använda samma panna som fläskfilén, det är bara gott med lite steksky). Tillsätt kantarellerna och låt fräsa lite med löken. Tillsätt cognac och buljong och låt puttra några minuter. Tillsätt soja, grädde och creme fraiche, och låt koka ihop under omrörning. Om nödvändigt - tillsätt lite redning.
5. Skär upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg ned i såsen och värm upp. Strö hackad persilja över.
6. Dela det knaperstekta baconet i mindre delar. Lägg upp tagliatelle på tallrikar, häll ordentligt med sås över och avsluta med att strö bacon över. Servera genast.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|