Direktlänk till inlägg 11 maj 2010
Återigen lite lyxig vardagsmat ā la Linas matkasse. Ta ett litet glas Stoneleigh Chardonnay till så känns måndagen nästan som en torsdag.
Stekt koljafilé med serranochips, färs sparris, dill- och citronolja (4 pers)
900 g potatis
250 g grön sparris
80 g serranoskinka
550 g koljafilé
1-2 msk smör
1 msk olivolja
salt och peppar
Dill- och citronolja:
1 citron
3/4 kruka dill
4 msk olja
1 tsk flytande honung
salt
Gör så här:
1. Koka potatisen
2. Dill- och citronoja: finriv skalet och pressa saften ur citronen. Hacka dillen och blanda med citronen. Tillsätt olja, honung och smaka av med salt.
3. Koka upp en kastrul med vatten och lite salt. Bryt av den träiga nedre delen av sparrisen och koka i sjudande vatten ca 4 min. Häll av vatten och blanda med smör och flingsalt.
4. Stek serranoskinka på medel/hög värme i stekpanna (utan matfett) tills skivorna drar ihop sig. Lägg sedan på hushållspapper till servering.
5. Skär koljafilé i portionsbitar. Hetta upp olja/smör i stekpanna och stek några minuter per sida på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
6. Servera fisken toppad med serranoschips till potatis, kokt sparris och ringla över dill- och citronolja. Garnera med dillvippa.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|