Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

Koljafilé med serranochips, färsk sparris, dill- och citronolja - och ett glas chardonnay

Av Anna Nordberg - 11 maj 2010 21:15

   

Återigen lite lyxig vardagsmat ā la Linas matkasse. Ta ett litet glas Stoneleigh Chardonnay till så känns måndagen nästan som en torsdag.


Stekt koljafilé med serranochips, färs sparris, dill- och citronolja (4 pers)

900 g potatis

250 g grön sparris

80 g serranoskinka

550 g koljafilé

1-2 msk smör

1 msk olivolja

salt och peppar

Dill- och citronolja:

1 citron

3/4 kruka dill

4 msk olja

1 tsk flytande honung

salt


Gör så här:

1. Koka potatisen

2. Dill- och citronoja: finriv skalet och pressa saften ur citronen. Hacka dillen och blanda med citronen. Tillsätt olja, honung och smaka av med salt.

3. Koka upp en kastrul med vatten och lite salt. Bryt av den träiga nedre delen av sparrisen och koka i sjudande vatten ca 4 min. Häll av vatten och blanda med smör och flingsalt.

4. Stek serranoskinka på medel/hög värme i stekpanna (utan matfett) tills skivorna drar ihop sig. Lägg sedan på hushållspapper till servering.

5. Skär koljafilé i portionsbitar. Hetta upp olja/smör i stekpanna och stek några minuter per sida på medelvärme. Krydda med salt och peppar.

6. Servera fisken toppad med serranoschips till potatis, kokt sparris och ringla över dill- och citronolja. Garnera med dillvippa.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards