Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

Vardagsfiskpinnar med sauvignon blanc

Av Anna Nordberg - 7 mars 2010 15:15

  Fastna inte i minnet från skolkökets panerade torsk, eller de torra och tjockpanerade sakerna i fryspaket från barndomen. Det går att göra hemmalagade och goda fiskpinnar, och snabbt också.


Om du vill lyxa till det med lite vin, så välj gärna en god sauvignon blanc. T ex Club Selection Frankland River 2008, från Australian Wineclub. Eller lätt ekad tilsammans med druvan semillon, som i Château Coucheroy (nr 4136) för 119 kr.


Sesampanerade fiskpinnar med dill- och citronsås (4 pers)

800 g potatis

500-600 g sejfilé

1 kruka dill

3 dl gräddfil

1/2 citron

1 dl ströbröd

1/2 dl mjöl

1/2 dl sesamfrön

1 ägg

1 dl olivolja

salt och vitpeppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skala och koka potatisen.

3. Dill o citronsåsen: Hacka dillen och blanda med gräddfilen. Tillsätt pressad citron, salt och vitpeppar efter egen smak. Låt stå kallt till serveringen.

4. Blanda ströbröd, mjöl, sesamfrö, 2 tsk salt, 2 krm vitpeppar på ett större fat. Vispa upp ägget i en djup tallrik.

5. Skär sejfilén i fiskpinnestora bitar och salta och peppra försiktigt.

6. Vänd fiskpinnarna i ägg och sen i frö/mjölblandningen. Lägg på en plåt med 1 dl olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 8 min, vänd på pinnarna efter halva tiden.

7. Servera direkt med kokt (eller pressad) potatis och kall sås, och valfri sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards