Direktlänk till inlägg 1 februari 2010
En god middag förra veckan från Linas matkasse. Dillpanerad spättafilé stod på menyn. Till det korkade vi upp en flaska från Australian Wineclub, närmare bestämt en fräsch och fruktig Blue Pyrenées Chardonnay, med lätt ekton. Inte den vanliga baconattacken, som jag har lite svårt för hos australiensarna. 2007:an är fin att dricka nu. Mycket gott!
Dillpanerad rödspättafilé med pressad potatis och kall pepparrotssås (4 pers)
500 g rödspättafilé
900 g potatis, mjölig sort
1 kruka dill
1 citron
1 dl mjöl
1 tsk salt och 2 krm vitpeppar
3 tomater
½ rödlök
250 g haricot vert
1 msk olivolja och ½ tsk balsamicovinäger
1-2 msk riven pepparrot
3 dl gräddfil
1 tsk flytande honung
1. Skala och koka potatis.
2. Riv pepparrot och rör ihop med gräddfil och honung, smaka av med salt och ev lite mer pepparrot
3. Koka haricot verts i saltat vatten ca 2-3 min. Skär tomati bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda i en skål och droppa över olivolja och balsamicovinäger.
4. Finhacka dill och finriv skalet från en citron. Blanda dill och citronskal med mjöl, salt och vitpeppar. Vänd spättan i blandningen och stek filéerna på båda sidor i smör på medelvärme.
5. Pressa potatisen och servera med rödspättafilé, pepparrotssås och grönsaksblandningen.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
|