Direktlänk till inlägg 25 december 2009
Jag och mina bröder fick choklad-och vinkombinationer i julklapp i år. Våra föräldrar hade blivit förtjusta i ett mysigt ställe i Söderhamn vid namn Lillis smakeri, och inhandlat presenter till oss alla tre där.
Tyvärr går det ju inte att sälja själva vinet på så sätt, men choklad och vintips är så nära man kan komma. Lillemor Landell bistår med sommelierkunskaperna.
Jag fick en Valrhona Caraïbe och en flaska Gnarly Head Zinfandel. Har inte testat ännu, men ser fram mot det.
Johan har ännu inte testat sin Santander med chokladklassikern Café Culture Pinotage. Jag har chokladutmanat det vinet tidigare, tillsammans med mörk choklad/havssalt, och det klarade testet. De hårdrostade faten ger vinet en anmärkningsvärd kaffe och chokladton, som passar perfekt till choklad.
Min andre bror Pelles kombination provade vi på julaftonskvällen. Amedei med Moscatel dé Sétubal. Torkad frukt och apelsinchoklad är tydlig i doften, och i smaken även lite brända mandlar. Gott.
Till sig själv köpte far chilitryffel, och där fick Lillemor en utmaning. Gav tydligen rådet att köpa Allesverloren Fine old vintage, med kommentaren att det skulle kunna gå. Och det var inte så tokigt faktiskt, även om jag skulle ha föredragit en vanlig tryffel. Vinet är en prisvärd portvinsimitatör, värd att prova om du inte har gjort det redan. Nötter, russin och choklad framstår tydligt i smak och doft. En utmärkt följeslagare till t ex en lyxigare brownie.
Eller varför inte köra en vin- och chokladprovning för att fira in det nya året?
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|