Direktlänk till inlägg 25 december 2009

Vin och Choklad i julklapp

Av Anna Nordberg - 25 december 2009 16:33

Jag och mina bröder fick choklad-och vinkombinationer i julklapp i år. Våra föräldrar hade blivit förtjusta i ett mysigt ställe i Söderhamn vid namn Lillis smakeri, och inhandlat presenter till oss alla tre där.


Tyvärr går det ju inte att sälja själva vinet på så sätt, men choklad och vintips är så nära man kan komma. Lillemor Landell bistår med sommelierkunskaperna.


Jag fick en Valrhona Caraïbe och en flaska Gnarly Head Zinfandel. Har inte testat ännu, men ser fram mot det.


Johan har ännu inte testat sin Santander med chokladklassikern Café Culture Pinotage. Jag har chokladutmanat det vinet tidigare, tillsammans med mörk choklad/havssalt, och det klarade testet. De hårdrostade faten ger vinet en anmärkningsvärd kaffe och chokladton, som passar perfekt till choklad.


Min andre bror Pelles kombination provade vi på julaftonskvällen. Amedei med Moscatel dé Sétubal. Torkad frukt och apelsinchoklad är tydlig i doften, och i smaken även lite brända mandlar. Gott.


Till sig själv köpte far chilitryffel, och där fick Lillemor en utmaning. Gav tydligen rådet att köpa Allesverloren Fine old vintage, med kommentaren att det skulle kunna gå. Och det var inte så tokigt faktiskt, även om jag skulle ha föredragit en vanlig tryffel. Vinet är en prisvärd portvinsimitatör, värd att prova om du inte har gjort det redan. Nötter, russin och choklad framstår tydligt i smak och doft. En utmärkt följeslagare till t ex en lyxigare brownie.


Eller varför inte köra en vin- och chokladprovning för att fira in det nya året?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se