Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Mozzarellafylld lövbiff med ruccoladressing och en flaska Rioja

Av Anna Nordberg - 18 oktober 2009 16:01

 


En vardagsfestlig och lättlagad rätt, tipsades vi om i förra veckans matkasse. Vi lagade till en mozzarellafylld lövbiff med ruccoladressing och spaghettisallad i torsdags.


Till det korkade vi upp en flaska Rioja Bordón Reserva 2004. Prisvärt, moget vin för 89 kr. Bra syra, medelfyllig med lätt kryddighet och tydlig körsbärssmak, lite choklad och hint av karaktäristisk dill. Helt okej match med maten, där vinägern i dressingen går bra med syran i vinet. Ett medelfylligt vin till en medelfyllig rätt.


Ingredienserna i rätten skvallrar annars om att en italienare knappast hade gjort bort sig i sällskapet. Skulle kunna tänka mig en Chianti Classico eller en Montepulciano d'Abruzzo.


Mozzarellafylld lövbiff med ruccoladressing & spaghettisallad (4 pers)


500 g lövbiff (ca 2 per person)

125 g mozzarella, skär i skivor

½ kruka basilika

1 burk soltorkade tomater


Ruccoladressing:

1/2 påse ruccola

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk ljus vinäger

5 msk olja

1 krm salt

1 tsk socker


Spaghettisallad:

4 portioner spaghetti

½ pkt körsbärstomater, delade på mitten

½ rödlök i tunna skivor

1 gul paprika, i strimlor

Havssalt


Gör sä här:

1. Lägg en skiva mozzarella, 3 basilikablad och 1 soltorkad tomat på varje lövbiff. Vik dubbelt och fäst med tandpetare. Salta och peppra lövbiffarna.

2. Mixa ruccola, vitlöksklyfta, vinäger, olja, salt och socker i matberedare. Smaka av och häll upp i liten skål.

3. Koka spaghetti. Blanda den kokta spaghetti med grönsakerna (tomat, rödlök, paprika, soltorkad tomat). Smaka av med havssalt.

4. Stek lövbiffarna i het panna i smör, ca ½-1 min per sida. Hellre en aning blodigt än torra gummisulor…

5. Servera fylld lövbiff med den ljumna pastasalladen och ruccoladressingen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se