Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

Kallrökt lax med västerbottenkräm och torr Riesling

Av Anna Nordberg - 27 augusti 2009 23:59

Först ut på avsmakningsmenyn till föräldrarnas 30-åriga bröllopsdag, var en kallrökt lax med torr Riesling.  Du kan läsa mer om avsmakningsmenyn under separat blogginlägg. 


Kallrökt lax med västerbottenkräm (6 små portioner eller förrätter)

Dryck: torr Riesling, t ex Georg Breuer Riesling Sauvage, 2007 (Tyskland)


200 g kallrökt lax, skivad eller i bit

75 g västerbottenost, fint skivad

1 gurka, skalad och tunt skivad med osthyvel (ta bort kärnhuset)

100 g sockerärtor, tunt strimlade

gräslök, fint skuren


Västerbottendressing:

1-2 msk majonnäs (smaka av)

1 dl crème fraiche

½-1 msk sherryvinäger  (smaka av)

½-1 msk anjovisspad (smaka av)

1 msk citronsaft

1-1,5 dl västerbotten, finriven (smaka av)


Vispa ihop ingredienserna till dressingen – lite rinnig konsistens med ostkänsla. Arrangera grönsakerna i botten på ett fat, vik laxskivorna ovanpå och strössla skivad västerbotten och gräslök över. Avsluta med att ringla västerbottendressingen över, eller lägga en spriztad hög bredvid.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07


Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12


En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se