Direktlänk till inlägg 22 augusti 2009

Grönpepparsås & Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon Cabernet Franc

Av Anna Nordberg - 22 augusti 2009 18:31

Tycker att sydafrikanska Graham Beck gör rätt prisvärda viner. Upptäckte att de har med en tredruvsblandning från Stellenbosch bland tillfällighetssortimentet på systemet. Var såklart tvungen att testa.


Shiraz, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc är inga duvungar precis. Maskulina. Kraftiga. Jag valde därför en kraftig och smakrikt pepprig rätt till.


Biff, potatisgratäng och grönpepparsås. Det visade sig vara en total fullträff. Gräddigheten mjukar upp kärvheten. Plockar fram frukten. Peppar och dragon i såsen möter kryddighet och grön paprika i vinet. Jag kan fortsätta, men det är bättre att ni köttfantaster provar själva. Innan vinet försvinner från hyllorna någon gång i oktober.  Om ni gillar det lika mycket som mig och sambon, så är rådet enkelt. Hamstra några flaskor. 


Potatisgratäng är jag säker på att ni kan redan. Jag delar dock med mig av såsreceptet, som gör hela rätten. Och se till att välja en fin, mör bit biff att mediumsteka.


Grönpepparsås

1 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 msk soja (ljus)
1 msk dijonsenap (börja med en knapp matsked, smaka av med det sista mot slutet)
1 tsk dragon, torkad
1 msk torkade grönpepparkorn
1 msk kalvfond
salt & peppar

Tillagningen är lätt. Grovstöt först grönpepparkornen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt småputtra i 7-8 minuter. Red av med lite maizenamjöl om det behövs. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07


Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12


En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se