Direktlänk till inlägg 11 april 2009

Österikisk Riesling Veltliner - aperitif och fisksällskap

Av Anna Nordberg - 11 april 2009 17:35

Besöker mina föräldrar i Bollnäs över påsk. Jag och sambon. Och min ena bror och hans sambo. Och deras katt Frida. Fullt hus med andra ord. På Storsvedvägen i Lottefors.


Mamma lagar fantastisk mat. Det är bara att räkna med några extrakilon. Det är värt. Varenda ett.


I fredags kväll var det fisk på menyn. Pappa hade fiskat. Och kompletterat med lite köpt. Hey - vi var faktiskt sex stycken.


Helstekt röding. Potatis. Chablissås. Mmmm. Och till det ett alldeles ypperligt fynd på systemet. Leth Duett Riesling Grüner Veltliner, för endast 69 kr! Päron och äpplen, lite ananas. Ordentlig friskhet, till och med spritzighet, och lite sötma i finfin balans. Förträffligt apperitif-vin. Men mycket fin till helstekt fisk med lite citron och vinsås också. Hela familjen föll som en furuskog.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards