Direktlänk till inlägg 9 april 2009

Vardagsmat: Spagetti med kasslerwok

Av Anna Nordberg - 9 april 2009 17:13

En bit kassler kvar från helgen. Synd att slänga mat. Blev således en ”middag på det som finns i kylskåpet” i onsdags. Och om man vill - ett schysst glas vardagsvin.


Spagetti med kasslerwok
2-300 g kassler
1 tsk smör
3 msk olivolja (vanlig och gärna med karljohansvampsmak)
200 g champinjoner
½ squash
1 röd paprika
En vitlöksklyfta
½ purjolök eller vårlök (eller gul lök)
½ chili (eller ½ tsk pulver)
1 tsk paprikapulver
Färska örter – gärna basilika och persilja
En skvätt balsamicovinäger
En skvätt solja (ljus)
Lite riven parmesan

Fullkornsspagetti

1.    Skär kassler i stänger. Skär champinjoner i två delar, skär squashen i skivor och halvera, dela paprikan i stänger, hacka vitlöksklyftan och den urkärnade chilin fint
2.    Hetta upp en panna och lägg i smöret. När smöret fått lite färg lägg i kasslerna i den heta pannan, tillsätt svartpeppar och paprikapulver och bryn i några minuter. Lägg åt sidan på ett fat.
3.    Koka upp spagettivatten med lite salt, och koka fullkornsspagetti under tiden steg nr 4 görs.
4.    Hetta upp chili och vitlök i olivoljan i en panna (det ska vara ordentligt med olivolja). Lägg i lök, squash, paprika och champignoner och wok:a i 5 min. Salta och peppra.
5.    Tillsätt kassler, soja, vinäger och örter i woken, och låt puttra någon minut tills pastan är klar.
6.    Rör ner pastan i wok:en och servera genast, med lite riven parmesan.

Drick vatten till. Eller varför inte med ett glas Chardonnay/Semillon (t ex De Bortoli Semillon Chardonnay för 62 kr) eller en röd allroundfavorit som Selvarossa Salice Salentino för 69 kr.


Bra vardagsviner. God vardagsrätt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards