Direktlänk till inlägg 22 februari 2009

Spa- och mathelg i Högbo Bruk

Av Anna Nordberg - 22 februari 2009 16:23

Vare sig jag vill acceptera eller ej, så blev jag 30 år förra året. Det blev mina goda vänner Cissi och Åsa också. Istället för dyra presenter åt varandra så beslutade vi att åka iväg en helg, vi tre. Tillsammans.


Resan bokades före jul. Spapaket Lyx på Högbo Brukshotell i Gästrikland. Igår bar det av, vid lunchtid. Vi kom fram vid 14-tiden och checkade in. Rumet var standard. 90-talsinfluerat. Inget att skriva hem om, men helt acceptabelt. Ingick sen en efterlängtad eftermiddagsfika. Hembakt bröd och hembakade cocosbollar. Gott och en bra start.


Vid 16 var det dags för spa. 25 min ryggmassage och 25 min ansiktsbehandling. Mmmm. Lite vitamindrink och tjejsnack vid poolen på det. Stressen rinner av. Hälften i alla fall. Lite jobb smyger sig ju omärkt på.


Mycket trevlig personal på Högbo brukshotell. Glada och tjänstvilliga.


Tillfixning och tillfyllning (eller nåja, ett glas vin) på rummet. Så middag. Förrätt, huvudrätt, ostbuffé och dessertbuffé ingår i paketet. Jag och Cissi väljer som förrätt löjrom med finsk forellrom, brioche och gräddfilssorbet. Till det en Gewurztraminer som gifter sig fint med den salta löjromen och den söta briochen med granatäpple och syltad rödlök. Är dock inte helt förtjust i gräddfilssorbet - hade föredragit vanlig hederlig gräddfil. Jag är uppenbarligen en bakåtsträvare. Åsa väljer Solrotssoppa med citrongelé, poppadumflarn och tryffel. En Grüner Veltliner till. Hon är nöjd och glad.


Till huvudrätt fastnar jag och Åsa för Vildandsbröst med ravioli på rökt mozarella och ankconfit, en marsala och foie de gras-sky samt rostade cacaoböner. Bröstet är fint mediumstekt och pepparkantat - vilket går alldeles ljuvligt ihop med den sydafrikanska Shirazen som vi beställer in. En riktigt god och spännande rätt! Undrar om jag ska försöka efterapa receptet. På något sätt.


Cissi åt en ångad Kungsflundra med lagerbladspuré, ölbakad lök, ekoräkor och räkketchup. Hon var lite fundersam över kompositionen, men den visade sig vara mycket lyckad. En Riesling valde hon till. Vi diskuterade politik och karriär. Sofistikerade 30 something. Schysst. 


Ostbuffé följde på detta. Lämnade verkligen inget övrigt att önska - mycket bra komponerat. Däremot var efterrättsbuffén en liten besvikelse, eftersom den hade blivit rejält haussad av min massör. Med gemensamma krafter testade vi oss igenom hela bordet, vilket faktiskt var mer ansträngande än det låter. Säkert 20 olika desserter, plus choklad i olika former. Hittade själv en riktigt favorit - en lakritscheesecake. Underbar! Annars var vi inte jätteimponerade - lite slätstruket och sött. Om man gillar söta desserter är det säkert himlen.


Vi fortsatte med rött i baren. Cissi och jag hamnade i en het debatt om huruvida lejon eller björnar är det farligaste djuret. Sofistikerat, not so much.


Framåt 01.30-tiden drog vi oss tillbaka till vårt rum. Vi är ju trots allt 30 år. Sköna sängar, lite varmt. Sov helt ok. Åsa snarkade lite framåt morgonkvisten.


Efter en god frukostbuffé, där jag borde ha låtet bli ägg nr 2, och en uppfriskande promenad med underbara vänner i Högbos vinterlandskap - satte vi oss i familjen Torarps grymma BMW och styrde kosan mot Stockholm.  


Jag var ju tvungen att googla om farliga djur sen. Hittade The List Universe, som har listor över allt. Där rankas isbjörnar som åttonde dödligaste djuret och afrikanskt lejon som nummer fem. Fan. Jag är dock helt säker på att om isbjörnar levde på ett mer befolkat ställe, så skulle de spöa lejonet vilken dag som helst. Typ. Det är möjligt att jag har en liten gnutta svårt att acceptera ett nederlag. 


Appropå lejon så är det här klippet helt underbart: Christian the lion - reunion


   

 

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards