Direktlänk till inlägg 29 januari 2009

Man tager vad man haver (lax, avokado och chablis)

Av Anna Nordberg - 29 januari 2009 20:58

Hade slutpresentation på mitt projekt idag. Har varit intensivt. Beställaren var nöjd och jag kan pusta ut. Tills nästa projekt. Och i konsultvärlden är det aldrig långt borta.


Men först ska jag och sambo njuta av en veckas skidåkning i Flachau. Hade aldrig hört talas om stället när vi bokade. Så vi ska åka till Flashåå sa frankofilen till sambon. Sambon skrattade rått och hjärtligt. Så nu heter det att vi ska åka till Flashåå. 


Eftersom vi åker på lördag så försöker jag rensa ur kylen. Hittade en överbliven laxfilé och en avokado. Det resulterade i följande:

1 laxfilé

1 avokado

3/4 dl matlagningsgrädde (basvara, finns alltid i kylen)

1 Vitlöksklyfta (basvara)

1 Scharlottenlök (basvara)

Dill (du gissade rätt: basvara. I frysen dock.)

2 msk Grönsaksfond (om du bara ska ha en fond hemma...)

1 msk Maizeenaredning

Vitpeppar och salt

Spagetti för 2 personer


Skär laxfilén i bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med laxbitar i lite smör eller olja i stekpanna, ca 2 minuter. Tillsätt grädde, dill, vitpeppar och fond. Låt puttra under tiden spagettin kokar. Skär avokadon i bitar. Smaka av laxsåsen med salt och eventuellt mer dill/vitpeppar. Red med Maizena. Servera såsen med spagetti och strö över ljuvlig avokado.


I sista stunden drog vi fram en flaska Chablis Saint Martin (nr 7143) ur vinkylen. Vilken vardagslyx! Försmak av semestern!


Sen jobbade sambon lite till. Fast han var uppe vid 04.00 imorse. Lite pleasure, mycket business.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards